magyarenglish
LinkedIn
1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 117.
+36 1 350 0967
info@eusynchronic.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK >  

Szolgáltatási folyamatunk

Egyedi szolgáltatási folyamatunk

A munka-, tűz- és környezetvédelem terén történő Folyamatos Feladatellátást cégünk egy egyedi, mérhetőség fókuszú szolgáltatási folyamat mentén végzi. A mérhetőséget folyamatunk különleges eleme, cégünk Benchmarking Alapú Jogszabályi Audit módszere biztosítja, melynek segítségével számokban kifejezhetővé válik az Ön szervezetének szolgáltatási folyamatunk előtti és az azt követő végállapota, a biztonság és a jogszabályi megfelelőség szempontjából.

 


1.

Benchmarking Alapú Jogszabályi Audit, százalékos értékelés

“Tükröm, tükröm, mondd meg…” tegyük föl, hogy az Ön cége néz bele. A “tükör” jelen esetben a szakmai jogszabályi elvárások kérdéssora adott témában, a tükörképe pedig jelen helyzet biztonsági foka. Ha egy helyen az értékelés utáni arányszám egy témában pl. 57 %, akkor a szakmai feladatellátás elsősorban a 43 %-os hiányosság felszámolására kell, hogy vonatkozzon. Egy év végén megismételt ellenőrző audit eredménye már világosan megmutatja a szakmai jogbiztonság fejlődési irányát és mértékét… Egyedi szolgáltatásunkkal nem érezheti azt, hogy valami “megfoghatatlan” dologért fizet. Mérhetővé tettük magunkat az Ön számára.

 

2.

Teendők prioritásának meghatározása, stratégiai terv

Egy jó stratégiai tervvel már a jelenből alakíthatjuk a jövőt. A minden lényegi pontra kiterjedő kérdéssor megválaszolása eredményeképpen megkapjuk a hiányosságok listáját és a prioritásokat. Elkészülhet a rövid, közép és a hosszú távú megvalósítási terv. A fokozottan veszélyt hordozó hiányosságokat szükséges a lehető legrövidebb időn belül felszámolni, a többit lehetőség szerint lehet ütemezni.

 

3.

A műszeres mérések, vizsgálatok elvégzése

Azért következik ez a feladat a logikai sorban, mert speciális műszeres mérések, és vizsgálatok elvégzése prioritásban az élen van. Ne múljon ezen, hogy egy káreset bekövetkeztének anyagi, erkölcsi felelőssége Önt terhelje! Itt van még egy nyomós ok: bizonyos mérési adatok kötelező elemei a kockázatértékelési dokumentumoknak is. Ha Ön megrendeli a méréseket és vizsgálatokat, mi elvégezzük a feladatot.

 

4.

Szabályzatok elkészítése, hatályba léptetése

Miután az első számú vezető van felelőssé téve minden munkabiztonsággal kapcsolatos rendelkezés hatályba léptetéséért, fontos tudni, hogy ezek a belső szabályozások rendkívüli jelentőséggel bírnak. Ezekben rögzítjük az előírt biztonsági kötelezettségeket, konkrét munkakörökhöz rendelve, ezért elengedhetetlen a bennük leírtakat minden munkavállalóval megismertetni. Ha ezek szabályosan megtörténnek, mulasztási felelősség nem terheli a vezetőt. Érvényüket, hatályukat mindenkor szinkronba kell hozni az aktuális jogszabályokkal.

 

5.

Az elkészült szabályzatok oktatása, szakszerű dokumentálása

A szabályzatok tartalmának megismertetése az egyetlen mód, hogy a feladatokat tudatosítani lehessen az érintettekkel. Onnantól tudják követni az azokban lévő iránymutatást. Az oktatási tematikát testre szabottan kell összeállítani, később fontos jelentőséggel bír az újonnan belépők kötelezően előírt oktatásakor. Mind az oktatási tematikát, mind a prezentációs éves oktatásokat nagy tapasztalattal tudjuk lebonyolítani.

 

6.

Szakmai dokumentációs és nyilvántartási rend kialakítása és működtetése

Miután minden szükséges dokumentum elkészült, a szabályzatok oktatásra kerültek, már ki lehet alakítani a nyilvántartási rendszerét. Így minden könnyen megtalálható. És ha a szükséges nyilvántartások felvezetésre kerülnek, már csak a megfelelő személyre van szükség a gondozásukhoz. Ha nincs szabad kapacitás erre, bízzák ránk, rutinnal megoldjuk.

 

7.

A szakmai ellenőrzési rend kialakítása és működtetése

Mert “rend a lelke mindennek”… Nemcsak jogszabályi követelmény miatt, hanem a biztonsági színvonal megőrzése és fenntartása miatt is szükségesek a rendszeres belső szakmai ellenőrzések. Ezeknek az ellenőrzéseknek van egy jogszabályokban rögzített, cégtípusokra szabott periódusa. A bejárásokról szabályosan írásos feljegyzés készül, így egy nemmegfelelőségnek nyoma lesz, kezelése határidőt kap. Célszerű ezt gyakorlott szakemberre bízni.

 

8.

Ismétlő Benchmarking Alapú Jogszabályi Audit, százalékos értékelés, fejlődési index

Az a munkabiztonsági kultúra, amely a világ vezető cégeinél már kialakult, valamire rámutat: a munkavállalók és környezetük biztonsága a legbiztosabb befektetés ahhoz, hogy egy gazdálkodó szervezet stabilan álljon bármely gazdasági környezetben. Az általunk szakmai vonatkozású összevetésre kidolgozott audit eljárás egy olyan fejlődési spirált nyithat meg az Ön számára, amely a legkiválóbb munkabiztonsági kultúrák felé tart. Ez a segédlet az Ön számára egy költség nélküli, értékes befektetés. Alapja egy egyszerű logikai elv: megtervezzük a hiányosságok felszámolását, majd pontról pontra haladunk a tervek mentén, közben pedig lemérjük a változást. A számok tényekről beszélnek.Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kérjen tőlünk árajánlatot!