magyarenglish
LinkedIn
1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 117.
+36 1 350 0967
info@eusynchronic.hu

KÖRNYEZETVÉDELEM

Mi a környezetvédelmi szolgáltatás jelentése?

A környezetvédelem egy tevékenységi rendszert foglal magába. A környezetvédelmi tevékenység célja a környezet károsodásainak mérséklése illetve megelőzése, valamint a környezeti értékek megőrzése mindenfajta szennyező és pusztító hatásától. Ezeknek a céloknak az eléréséhez összehangolt cselekvésre van szükség.

Amit folyamatos környezetvédelmi szolgáltatásunk tartalmazhat:

  • a helyi környezetvédelmi szabályzatok aktualizálása;
  • környezetvédelmi oktatások megtartása;
  • hatósági adatszolgáltatások, bejelentések elkészítése;
  • haváriaesetek kivizsgálása;
  • szakmai ellenőrzések, szemlék tartása;
  • hatósági ellenőrzésen részvétel, képviselet biztosítása;
  • szükséges nyilvántartások vezetése;
  • környezetterhelési díjak kiszámítása;
  • folyamatos szaktanácsadás;
  • szükség esetén rendelkezésre állás.

A feladatellátás szakmai tartalma természetesen tetszőlegesen módosítható az Önök egyedi igényének megfelelően. A környezetvédelmi szaktevékenység és a szakmai ügyviteli munka teljes körű és folyamatos ellátására is készséggel vállalkozunk.
 

Ha környezetvédelmi feladataihoz külső szakember segítségére van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kérjen tőlünk ajánlatot!
 

Mérhetőségen alapuló szolgáltatási folyamatunk

A környezetvédelem területén történő folyamatos feladatellátást cégünk egy egyedi, mérhetőség fókuszú szolgáltatási folyamat mentén végzi. A mérhetőséget folyamatunk különleges eleme, cégünk Benchmarking Alapú Jogszabályi Audit módszere biztosítja, melynek segítségével számokban kifejezhetővé válik az Ön szervezetének folyamatunk előtti és az azt követő végállapota, a környezetbiztonság és a jogszabályi megfelelőség szempontjából.

 

1.

Környezetvédelmi Benchmarking Alapú Jogszabályi Audit, százalékos értékelés

A környezetvédelemre vonatkozó kérdéssor megválaszolása után az eredmény kiértékelése következik. A százalékosan kifejezett érték megmutatja a környezetvédelemre vonatkozó jogszabálybiztonság jelenlegi szintjét.

2.

A környezetvédelmi prioritások meghatározása, stratégiai terv

A környezetvédelemmel kapcsolatos hiányosságok felszámolását ütemezzük a rövid, közép és hosszú távú tervezésben. A súlypontozás alapja a kiszabható környezetvédelmi bírságok mértéke. Ezek a bírságok főként a bejelentési kötelezettségek, vagy engedélyeztetések elmulasztásából adódhatnak.

3.

A szükséges környezetvédelmi mérések, vizsgálatok elvégzése

Hatósági adatszolgáltatások, bejelentések elkészítése, környezetterhelési díjak kiszámítása, veszélyes hulladékok elszállításával kapcsolatos teendők elvégzése. Emisszió mérés, környezeti zajterhelés, munkahelyi levegőtisztasági mérés elvégzése, klíma vizsgálata, stb.

4.

Környezetvédelmi szabályzat, Hulladékgazdálkodási terv elkészítése, hatályba léptetése

A környezetvédelmi szabályzat elkészítése az egész szervezetre vonatkozik. A környezetvédelem legfontosabb dokumentumai: biológiai kockázatértékelés, a környezetvédelmi szabályzat, hulladékgazdálkodási terv. Ezekben rögzítjük az előírt környezetvédelemmel kapcsolatos teendőket, kötelezettségeket. Fontos a bennük leírtakat minden munkavállalóval megismertetni. Ha ezek szabályosan megtörténnek, környezetvédelemmel kapcsolatos mulasztási felelősség nem terheli a vezetőt.

5.

Az elkészült környezetvédelmi szabályozás oktatása, szakszerű dokumentálása

A környezetvédelmi szabályzat tartalmának, de legfőképp a hulladékgazdálkodási és egyéb környezetvédelmi nyilvántartási módok megismertetése az egyetlen mód, hogy a feladatokat tudatosítani lehessen az érintettekkel. Onnantól tudják követni az azokban lévő iránymutatást. A környezetvédelemmel kapcsolatos éves oktatási tematikát testre szabottan kell összeállítani. Mind az oktatási tematikát, mind a prezentációs éves oktatásokat nagy tapasztalattal tudjuk lebonyolítani.

6.

Környezetvédelmi dokumentációs és nyilvántartási rend kialakítása és működtetése

Miután minden szükséges dokumentáció elkészült, a szabályzatok oktatásra kerültek, már ki lehet alakítani a környezetvédelem adatnyilvántartások rendszerét. A bejelentési kötelezettség elmulasztása egyre nagyobb kellemetlenségeket okozhat a cégnek. Utólag már nem lehet a nyilvántartásokat pótolni. Kockázatos az elhanyagolásuk, pl. egy veszélyes hulladék kezelésével kapcsolatban. Segítünk megoldani a problémákat felkészült környezetmérnök diszponálásával.

7.

A környezetvédelemmel kapcsolatos ellenőrzési rend kialakítása és működtetése

Nemcsak a környezetvédelemre vonatkozó jogszabályi követelmények miatt, hanem a környezetünk védelme színvonal megőrzése és fenntartása miatt is szükségesek az időszakonkénti, belső környezetvédelemmel kapcsolatos ellenőrzések. Célszerű az ellenőrzéseket hozzáértő környezetvédelmi szakemberre bízni.

8.

Ismétlődő Benchmarking Alapú Jogszabályi Audit, százalékos értékelés, fejlődési index

A környezetvédelem arra irányul, hogy lehetőségeink szerint tegyünk azért, hogy ne károsítsuk a környezetünket. Ezek értelmében a hulladékok megfelelő kezelése, a levegő szennyezettség kezelése, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos eljárások elsajátíttatása a munkavállalókkal, összekapcsolódik azokkal a világméretű stratégiai tervekkel, amelyek a Földünk védelmére születnek. A környezet védelme és a jogi megfelelőség irányába tett erőfeszítéseink kézzelfogható módon mérhetők ismétlődő jogszabályi auditunk segítségével, melynek célja, hogy százalékos értékben fejezzük ki a fejlődés mértékét.

 

Ha környezetvédelmi feladatai ellátásához tapasztalt szakemberre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatkérő személy neve*:
Cég neve*:
E-mail cím*:
Telefonszám:
Üzenet*:
Mellékletek csatolása:


A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.