magyarenglish
LinkedIn
1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 117.
+36 1 350 0967
info@eusynchronic.hu

MUNKAVÉDELEM >  

Munkavédelmi koordináció

Mikor van szükség munkavédelmi vagy más néven biztonsági és egészségvédelmi koordinátorra?

Építőipari beruházások esetén a munkavédelmi koordinátor feladata, hogy a jogszabályban meghatározott esetekben a tervezési időszakban együttműködjön az építésszel és elkészítse a biztonsági és egészségvédelmi tervet. A munkavédelmi koordinátor a kivitelezési munka során felügyeli az építés-kivitelezési munkafolyamatokat a biztonsági terv alapján, és folyamatosan ellenőrzi a munkabiztonsági terv betartását.

A munkavédelmi koordinátor feladatai munkabiztonsági szaktevékenységnek minősülnek. Ugyanakkor a munkavédelmi koordinátor foglalkoztatása nem érinti a munkáltató munkavédelemre vonatkozó előírásokban megállapított felelősségét.

A munkavédelmi koordinátor alkalmazására vonatkozó jogszabály

A munkavédelmi és egészségvédelmi koordinátori tevékenység feladatait és a tevékenység elvégzésének feltételeit az építési munkahelyeken és az építési folyamatok során megvalósítandó minimális munkavédelmi követelményekről szóló 4/2002. (II. 20.) SzCsM-EüM együttes rendelet határozza meg.

A munkavédelmi koordinátor feladatai a tervezési és kivitelési munkák során

  • a tervezett létesítmény munkavédelmi, munkaegészségügyi követelményeinek meghatározása, a tervezés során betartandó jogszabályok jegyzékének összeállítása,
  • követelmények teljesítésének ellenőrzése a tervezési folyamatban a felsorolt jogszabályok alapján,
  • az egészség és biztonságra vonatkozó adatokat, információkat tartalmazó dokumentáció összeállítása, 
  • a megelőzési és a biztonsági alapelvek megvalósításának összehangolása,
  • ütemterv készítése, az egyszerre és az egymás után végezhető munkák, munkafázisok elemeinek megállapítása, az előre látható kivitelezési időtartamok meghatározása,
  • a munkák összehangolása a munkavállalók biztonságának érdekében,
  • a tervező által készített biztonsági és egészségvédelmi terv felülbírálása és indokolt esetben kiegészítése,
  • közreműködés az építési munkahelyen egyidejűleg tevékenykedő, illetve egymást követően felvonuló munkáltatók között a tevékenységek összehangolásában,
  • a kivitelezési munkafolyamatok ellenőrzése és összehangolása,
  • a szükséges intézkedések megtétele annak érdekében, hogy az építési munkahelyre kizárólag csak az arra jogosultak léphessenek be.

Miért érdemes minket megbíznia a munkavédelmi koordinációs feladatok ellátásával?

Mert a koordinátori szerepkör betöltésére sokéves tapasztalattal rendelkező munkavédelmi szakembert biztosítunk Önnek, aki a tervezési és kivitelezési munkák során rutinosan és precízen látja el a biztonsági és egészségvédelmi feladatokat.

Ha a munkavédelmi koordinációs feladatok ellátásához tapasztalt szakemberre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatkérő személy neve*:
Cég neve*:
E-mail cím*:
Telefonszám:
Üzenet*:
Mellékletek csatolása:


A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.