magyarenglish
LinkedIn
1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 117.
+36 1 350 0967
info@eusynchronic.hu

TŰZVÉDELEM

Mi a tűzvédelem?

A tűzvédelem magában foglalja a tűzesetek megelőzését, a tűzoltási feladatok ellátását, a tűzvizsgálatot, valamint ezek feltételeinek biztosítását.

A tűzvédelemre vonatkozó előírásokat a tűzvédelmi törvény, valamint az ahhoz kapcsolódó végrehajtási rendeletek szabályozzák. A törvény alapján a tűzoltás és műszaki mentés állami feladat, a tűzesetek megelőzése azonban minden állampolgár és szervezet alapvető kötelezettsége. Szervezetek esetében a legfőbb cél, hogy elérjék az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban meghatározott biztonsági szintet. Az odáig vezető út azonban bonyolult, így szakértelmet kíván. Ebben szeretnénk Önnek segítséget nyújtani.

A tűzvédelmi feladatok típusai

Az előírt biztonsági szint eléréséhez számos feladattal kell megbirkózniuk az szervezeteknek. A jogszabályok és a műszaki előírások egy cégvezető számára bonyolultak lehetnek. Megértésük és érvényre juttatásuk vállalkozásának napi irányítása mellett nehéz és időigényes feladat. Külső segítség nélkül mindez a büntetések és tűzesetek kockázatát hordozza magában.

A kockázatok azonban kiküszöbölhetők, hiszen a szakértés és feladatellátás megoldható kiszervezett (outsourcing) formában is. Cégünk pontosan így kíván Önnek segítséget nyújtani a tűzvédelemben. Ahelyett, hogy a jogszabályok és műszaki előírások értelmezésével, követésével bajlódna, kérjen inkább tőlünk szakértői segítséget! Készséggel vállaljuk tűzvédelmi feladatainak ellátását, eseti vagy folyamatos megbízás formájában.

A tűzvédelem folyamatos szolgáltatásként kiszervezett feladatai lehetnek:

 • helyi szabályzatok aktualizálása;

 • tűzvédelmi oktatások megtartása;

 • szakmai ellenőrzések, szemlék lebonyolítása;

 • részvétel és képviselet biztosítása a hatósági ellenőrzéseken;

 • szükséges felülvizsgálatok nyomon követése (tűzvédelemre szolgáló
  berendezések, tűzoltó technikai eszközök, villamos felülvizsgálatok);

 • nyilvántartások vezetése;

 • folyamatos szaktanácsadás;

 • részvétel tűzeset kivizsgálásában;

 • felülvizsgálatok megszervezése;

 • szükség esetén rendelkezésre állás.

Ugyanakkor előfordulhatnak eseti feladatok is (pl. tűzoltó készülékek ellenőrzése, villámvédelmi felülvizsgálat, stb.), melyek teljesítését szintén vállaljuk. A feladatellátás – a tűzvédelmi szolgáltatás – szakmai tartalma tetszőlegesen módosítható a tevékenységüknek megfelelő egyedi és aktuális igények szerint.

Miért érdemes hozzánk fordulnia?

 • Kiterjedt szakembergárdánkból kifejezetten az Ön tűzvédelmi feladataira, problémájára szakosodott munkatársakat diszponálunk,

 • Gyorsan, precízen, megbízhatóan és ügyfélbarát árakon dolgozunk,

 • Munkavégzésünk során egyszerre vesszük figyelembe a gyakorlati biztonsági szempontokat és a hatósági elvárásoknak való feltétlen megfelelést,

 • Szakmai felelősségbiztosítás mellett, garanciával dolgozunk,

 • 28 éves szakmai tapasztalattal a hátunk mögött nincs az a felmerülő tűzvédelmi probléma vagy feladat, melyre ne tudnánk hatékony megoldást kínálni.


Ha tűzvédelmi feladataihoz külső szakember segítségére van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kérjen tőlünk ajánlatot!

 

Mérhetőségen alapuló szolgáltatási folyamatunk

A tűzvédelem területén történő folyamatos feladatellátást cégünk egy egyedi, mérhetőség fókuszú szolgáltatási folyamat mentén végzi. A mérhetőséget folyamatunk különleges eleme, cégünk Benchmarking Alapú Jogszabályi Audit módszere biztosítja, melynek segítségével számokban kifejezhetővé válik az Ön szervezetének folyamatunk előtti és az azt követő végállapota, a tűzbiztonság és a jogszabályi megfelelőség szempontjából.

 

1.

Tűzvédelmi Benchmarking Alapú Jogszabályi Audit, százalékos értékelés

Kiindulópontunk a tűzvédelemre vonatkozó kérdéssor megválaszolása, válaszok összesítése, az eredmény kiértékelése. A százalékosan kifejezett érték megmutatja a tűzvédelemre vonatkozó jogszabálybiztonság szintjét az adott helyen.

2.

A tűzvédelmi teendők prioritásának meghatározása, stratégiai terv

Valamennyi tűzvédelemmel kapcsolatos hiányosság felszámolását ütemezzük. A súlypontozás alapja a kiszabható tűzvédelmi bírságok mértéke, vagy a fokozottan veszélyt jelentő mulasztások foka. A tűzvédelemmel kapcsolatos feladatokat az illetékes Tűzoltóság szigorúan ellenőrzi. Számoljon azzal is, hogy a bírságok kiszabásakor nem jellemző a türelmi idő.

3.

A tűzvédelemmel kapcsolatos időszakos mérések elvégzése

Ide tartoznak a tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat, villámvédelmi felülvizsgálat, tűzoltó készülékek, tűzcsapok ellenőrzése. Az ilyen mérések elvégzésével kizárásra kerülnek azok a veszélyforrások, melyek elmulasztásával nagyobb kockázata van tűzeset bekövetkeztének. Ön megrendeli, mi elvégezzük.

4.

Tűzvédelemmel kapcsolatos dokumentumok elkészítése, hatályba léptetése

Elkészítjük a legfőbb tűzvédelemmel kapcsolatos dokumentumot, a Tűzvédelmi Szabályzatot, és mellé a Tűzriadó Tervet. Rögzítjük az előírt tűzvédelemmel kapcsolatos kötelezettségeket. A bennük leírtakat minden munkavállalóval szükséges megismertetni. Érvényüket, hatályukat mindenkor szinkronba kell hozni az aktuális tűzvédelmi jogszabályokkal.

5.

Az elkészült tűzvédelmi szabályzat oktatása, szakszerű dokumentálása

A tűzvédelmi szabályzat tartalmának megismertetése nélkülözhetetlen, hogy tartalmát tudatosítani lehessen az érintettekkel. A tűzvédelmi oktatási tematikát testre szabottan kell összeállítani. Praktikus a munkavédelmivel együtt kezelni, mert fontos jelentőséggel bír az újonnan belépők oktatásakor. A tűzvédelmi oktatási tematikát, ill. az éves oktatásokat nagy tapasztalattal tudjuk kezelni felkészült tűzvédelmi szakembereinkkel.

6.

Tűzbiztonsági dokumentációs és nyilvántartási rend kialakítása és működtetése

Miután minden szükséges tűzvédelmi dokumentum elkészült, a szabályzat oktatásra kerül. Már ki lehet alakítani a tűzvédelmi dokumentumok nyilvántartási rendszerét, ahol minden könnyen megtalálható. Már csak a megfelelő személyre van szükség a gondozásukhoz.

7.

A tűzvédelmi ellenőrzési rend kialakítása és működtetése

A tűzvédelemre vonatkozó jogszabályi követelmény miatt szükségesek a rendszeres belső tűzbiztonsági ellenőrzések. Ezeknek a tűzvédelmi szakember által végzett ellenőrzéseknek van jogszabályokban rögzített, cégtípusokra szabott periódusa. A tűzvédelmi bejárásokról szabályosan írásos feljegyzés készül, így egy nemmegfelelőségnek nyoma lesz, kezelése határidőt kap. Célszerű ezt gyakorlott tűzvédelmi szakemberre bízni.

8.

Ismétlődő Benchmarking Alapú Jogszabályi Audit, százalékos értékelés, fejlődési index

A tűzbiztonság megteremtése, a tűzvédelmi előírások betartása azt az eredményt okozza, hogy szinte minimálisra csökkenthető a tűzeseteket (és az abból következő károkat) előidéző veszélyek száma. Az év végén elvégzett megismételt jogszabályi audit százalékosan kifejezett eredménye ezen a területen is jelzés értékkel bír. A tűzvédelmi területen is a megelőzés a legfontosabb feladat. Megbízás esetén az Ön maximális védettségére törekszünk.

Ha tűzvédelmi feladatai ellátásához tapasztalt szakemberre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatkérő személy neve*:
Cég neve*:
E-mail cím*:
Telefonszám:
Üzenet*:
Mellékletek csatolása:


A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.