magyarenglish
LinkedIn
1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 117.
+36 1 350 0967
info@eusynchronic.hu

MUNKAVÉDELEM >  

Soron kívüli ellenőrzés

Mi a tevékenység lényege?

A soron kívüli ellenőrzés akkor szükséges, ha egy már bekövetkezett balesetet vagy bármilyen rendellenes veszélyhelyzetet követően a munkáltató számára be kell tudni azonosítani az adott problémát kiváltó okokat. Ha a veszélyeztetés még fennáll, akkor azonnal intézkedni tud a veszély elhárításáért. A szakvélemény hitelessége miatt az ellenőrzést, majd a jelentés elkészítését munkabiztonsági szakember és a munkaegészségügyi szolgáltató végezheti.

Az ellenőrzésről minden esetben szakmailag is hitelesített jegyzőkönyvet kell készíteni.

Ellenőrzésre vonatkozó jogszabály

1993.évi XCIII. tv. 23. § (részlet)

„A munkahelyet, az egyéni védőeszközt, a munkaeszközt, a technológiát az üzemeltető munkáltatónak soron kívül ellenőriznie kell,

a) ha az a rendeltetésszerű alkalmazás során közvetlenül veszélyeztette a munkavállaló egészségét és biztonságát, vagy ezzel összefüggésben munkabaleset következett be, illetőleg

b) rendkívüli körülmények (különösen átalakítás, baleset, természeti jelenségek vagy műszaki okból 30 napot meghaladó használaton kívüli időszak) bekövetkezése esetén.

Az ellenőrzés elvégzéséig a munkahely, az egyéni védőeszköz, a munkaeszköz, a technológia üzemeltetését, illetve használatát meg kell tiltani. Az ellenőrzés elvégzése - a veszélyeztetés jellegétől függően - munkabiztonsági, illetve munka-egészségügyi szaktevékenységnek minősül.”

Ellenőrző hatóságok

A soron kívüli ellenőrzések megtörténtét a munkavédelmi hatóság (OMMF) ellenőrizheti.

Miért velünk végeztesse az ellenőrzést?

Mert megrendelés esetén a lehető legrövidebb idő alatt szakemberünk a helyszínre érkezik, rövid helyzetértékelése után felveszi a kapcsolatot a foglalkozás egészségügyi képviselő bevonásával, a gyakorlati téren szerzett jártassága szerint gyors, hatékony, precíz munkát végez, megbízható szakmai garanciával.

Ha az ellenőrzéshez tapasztalt szakemberre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatkérő személy neve*:
Cég neve*:
E-mail cím*:
Telefonszám:
Üzenet*:
Mellékletek csatolása:


A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.