magyarenglish
LinkedIn
1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 117.
+36 1 350 0967
info@eusynchronic.hu

TŰZVÉDELEM >  

Tűzcsapok felülvizsgálata

Tűzcsapok felülvizsgálata

A létesítményekben lévő tűzcsapokat - legyen az fali tűzcsap, föld alatti vagy föld feletti - rendszeresen felülvizsgálat alá kell vetni. A felülvizsgálat az eszköz fajtájától függően félévente, évente kell hogy megtörténjen.

A tűzcsapokról a készenlétben tartónak nyilvántartással kell rendelkeznie, évente vízhozamot, kifolyási nyomást kell mérni rajtuk, illetve a tömlőket 5 évenként nyomáspróbázni szükséges.

Elvégezzük a tűzcsapok ellenőrzését, felülvizsgálatát, elkészítjük a jogszabály által előírt nyilvántartást. A szükséges teendőkről időben tájékoztatjuk, és javaslatot is tudunk adni a hiányosságok költséghatékony megszüntetésére.

A tűzcsapok felülvizsgálatára vonatkozó jogszabály

54/2014. (XII. 5.) BM rendelet 266-267 § (részlet)

„A tűzoltó-vízforrások üzemképességéről, megközelíthetőségéről, fagy elleni védelméről, az előírt rendszeres ellenőrzések, karbantartások, javítások és nyomáspróbák (ezen alcím vonatkozásában a továbbiakban együtt: felülvizsgálat) elvégzéséről az oltóvíz hálózat üzemben tartásáért felelős szervezet gondoskodik.

A felülvizsgálatot – a falitűzcsapszekrényeknek a felelős személy általi szokásos ellenőrzését kivéve – tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatára vonatkozó érvényes tűzvédelmi szakvizsga-bizonyítvánnyal rendelkező személy végezheti.”

A készülékeket ellenőrző hatóság

Az illetékes Katasztrófavédelmi kirendeltség ellenőrzi a tűzcsapok megfelelőségét, a karbantartás megtörténtét, méghozzá igen szigorúan. A bírság tűzcsap felülvizsgálatának, hibájának, nyomáspróbájának elmulasztása esetén 40.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig terjedhet.

Miért velünk végeztesse a karbantartást?

  • Mert gyorsan, rugalmasan, szakszerűen hitelesítjük, megjavítjuk problémás tűzcsapját.
  • Nagyon kedvező áron végezzük a felülvizsgálatot, mely már tartlamazza a vízhozam mérését is.

Ha tűzcsapjainak felülvizsgálatához tapasztalt szakemberre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatkérő személy neve*:
Cég neve*:
E-mail cím*:
Telefonszám:
Üzenet*:
Mellékletek csatolása:


A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.