magyarenglish
LinkedIn
1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 117.
+36 1 350 0967
info@eusynchronic.hu

MUNKAVÉDELEM >  

Időszakos biztonsági felülvizsgálat

Mi ez a biztonsági felülvizsgálat?

A veszélyes gépek használatakor bizony számolni kell azzal, hogy az évek során a gép állapota romlik, kopik, egyes részei sérülnek. Ezért használatuk fokozottan veszélyessé válhat.

Azért, hogy az adott veszélyes gép biztonságos műszaki állapotban van-e, 5 évenként munkavédelmi szempontú vizsgálatot kell végezni rajta.

A vizsgálatot meghatározott szempontok szerint ellenőrizni, majd pedig mindezt hitelt érdemlően dokumentálni szükséges. Ezt a folyamatot hívják gépvizsgálatnak, vagy más néven időszakos biztonsági felülvizsgálatnak.

Az elvégzett felülvizsgálat magában foglalja:

  • A hatályos jogszabályok, rendeletek, szabványok előírásai alapján a vonatkozó műszaki-biztonsági követelmények betartásának vizsgálatát;
  • a kérdéses munkaeszköz/gép működés közbeni, üzemi körülmények közötti vizsgálatát;
  • a munkaeszköz/gép dokumentációjának vizsgálatát;
  • felülvizsgálatról szabványos jegyzőkönyv készítését.

A felülvizsgálatra vonatkozó jogszabály

1993. évi XCIII. tv. 23. §(részlet)

„A biztonságos műszaki állapot megőrzése érdekében időszakos biztonsági felülvizsgálat alá kell vonni a veszélyes technológiát és a 21. § (2) bekezdésében meghatározott veszélyes munkaeszközt, továbbá azt a munkaeszközt, amelynek időszakos biztonsági felülvizsgálatát jogszabály, szabvány, vagy a rendeltetésszerű és biztonságos üzemeltetésre, használatra vonatkozó dokumentáció előírja.”

Az időszakos felülvizsgálatot ellenőrző hatóság

A munkavédelmi hatóság (OMMF) ellenőrzi.

A felülvizsgálatot miért velünk végeztesse el?

Egyéb munkavédelmi teendői mellett ezt a feladatot is biztonsággal ránk bízhatja. Szakértőink gyors, hatékony és precíz munkát végeznek, megbízható szakmai garanciával .

Ha esetleg hatósági ellenőrzés volt Önöknél és hiányoztak az időszakos biztonsági felülvizsgálatok, vagy mondjuk felmerült, hogy egy gépe nem megfelelő munkavédelmi szempontból, és tudni szeretné, milyen intézkedéseket kell megtennie, hogy törvényileg rendben legyen, bátran kérjen tőlünk segítséget.

Ha a felülvizsgálatokat tapasztalt szakemberre bízná, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatkérő személy neve*:
Cég neve*:
E-mail cím*:
Telefonszám:
Üzenet*:
Mellékletek csatolása:


A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.